Sortimentul produselor din legume si fructe
Fructele si legumele sunt de origine vegetală cu rol deosebit in alimentaţie datorită insuşirilor organoleptice si conţinutului de elemente nutritive precum si vitamine, glucide, minerale, acizi esenţiali, etc
Fructele si legumele acoperă 15% din necesarul energetic al omului.
Sortimentul conserve din legume si fructe
Nr.art | Legume | Tipul |
1 | Legume conservate prin sterilizare si pasteorizare | In apă:spanac, zarzavat, foi de vită |
In solurie de sare:fasole, mazăre, ciuperci | ||
In buluion:vinete, rosii, bame | ||
In ulei:vinete, tocană, ghiveci | ||
In solutie de oţet:castraveţi, | ||
Sucuri de legume:roşii,morcov | ||
2 | Legume congelate | Spanac, conopidă, ardei |
3 | Legume conservate prin deshidratare | Radăcinoase,ceapă,cartofi,mazăre,fasole |
4 | Legume conservate prin concentrare | Bulionul de tomate de ardei |
Paste de tomate de ardei | ||
5 | Legume concentrate prin murare | Castraveţi,gogonele,varză |
6 | Legume conservate prin suprasărare | Roşii, ardei graşi, fasole, foi de viţă |
7 | Legume conservate in oţet | Ardei,castraveţi |
Nr.art | Fructe | Tipul |
1 | Fructe conservate in vid si pasteorizate | Compot, pireuri, sucuri |
2 | Fructe congelate | Capsuni, visine, zmeură |
3 | Fructe conservate prin deshidratare, biofilizare si afumare | Prune, caise, struguri, visine, cirese, coarne |
4 | Fructe conservate prin concentrare | Marmeladă, magiun, gem, dulceaţă, sucuri |
5 | Fructe cunservate prin murare | Mere, pere, pepeni, struguri |
3 comentarii:
este foarte bun acest site deoarece numai aici am gasit ce gautam
Iti sunt recunoscator pt acesta remarca.
De azi 21.10.2010 acest site se muta pe
www.economis-t.blogspot.com
Nu ma ipot continua sa posetez pe acest site pt ca am pierdut parola si e`mail
Nu ma bag man
Trimiteți un comentariu