1.Preparate din carne(se obtin din carne tocata sau bucati de carne fasonata, care nu mai necesita pregatire culinara. | Preparate tip proaspete. | Prospaturi crude:carnati. Prospaturi fierte:caltabos, toba, sangerete. Prospaturi fierete si afumate: crenvusti, carnati. |
Preparate afumate la cald si pasteorizate. | Parizer, crenvusti, salamuri, carnati. | |
Preparate afumate la cald, pasteorizate si afumate la rece. | Salam de vara, Salam Prahova, Cabanos | |
Preparate afumate la cald. | Carnati de porc. | |
Preparate calde care sufera si tratament de afumare si uscare – maturare sau numai uscate-maturate. | Salam de Sibiu si tip Sibiu, carnati cruzi. | |
Preparate din carne (specialitati). | Sunca presata,rulade(pasteorizate), piept condimentat, cotlet haiducesc, muschi. | |
2.Conserve si semiconserve din carne. | Semiconserve (se obtin prin tratare termica usoara distugandeu-se formele vegetative ale microorganismelor) | ~semiconserve din careen de porc: pulpa,spate, muschi ~semiconserve din caren de vita: pulpa ~semiconserve din carne de porc ~crenvusti |
Conserve din carne (sufera tratamente termice la peste 100`C,distrugandu-se si sporii) | ~carne in suc propriu ~conserve mixte(careen de porc cu facole boabe, gulas de porc,de vita,papricas) ~pateuri,creme de ficat, din ficat de porc sau pasare,cu adaosuri de slanina ~conserve din careen tocata ~conserve dietetice ~conserve pentru copii |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu