Sortimentul produselor din cereale

Sortimentul produse din cereale:
   ~produse obţinute din cereale (grâu,porumb,orez,secară,orz) constituie baza alimentatiei umane(vezi piramida alimentelor),
   ~acestea asigura 40-50% din necesarul energetic zilnic (kcal).










Crupe



Dupa modul de obţinere


Naturale

Normale
Intregi
Fragmentate
Laminate
Oparite
Prajite
Expandate
Tapionca- porumb
Orez artificial
Artificiale
Tapioca-porumb
Orez din amindon de cereale

Dupa materia primă
Grâu
Arpacas,gris,pufarine
Orez
Glasat,şlefuit
Ovăz
Fulgi
Orz
Apracas
Proumb
Mălai,fulgi


Făina
Tip 480
Făină albă superioară tip 100 pentru patiserie
Tip 550
Făină albă 00
Tip 700
Făină albă
Tip 800
Făină semialbă
Tip 1350
Făină neagră


            







Paste făinoase









                                         
In funcţie de particularităţile reţetei
Simple(obţinute din făină si apă)
Cu adaos: ouă, paste de tomate, cu spanac, branză , grăsimi, etc.
In functie de tipul  modelarii
TUBULARE
Macaroane

FILIFORME
Spagheti
PANGLICI
Tăiţei,lazoane
FIGURI
Cuburi, litere, melci






Produse de panificaţie
Afânate biologic (cu drojdie)
Pâine

Simplă: albă, semialbă, neagră
Cu adaos: de cartofi sau făină de secară(albă,semialbă,neagră)
Produse de franzelărie
Simple:cornuri,chifle,etc.
Cu adaos: ulei, zahăr, mac, margarină
Pâine dietetică (medicală)
Pâine fară sare(acloridă)albă si intermediară
Pâine cu calciu
Pâine pentru diabetici
Pâine graham
Pâine cu coajă de ou
Afânte chimic (cu bicarbontat de sodiu, carbonaţi de amoniu)
Biscuiţi
Vafe si napolitane
Fursecuri si pişcoturi
Checuri si turtă dulce

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail